Rebarborová ružička

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Rebarborová ružička
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
1 ks (vnútro)
200 ml
50 g
2 ks
Karamelová poleva:
80 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Rebarboru očistíme, pokrájame a varíme spolu s cukrom. Neskôr ju rozmixujeme na pyré, ktoré prepasírujeme. Pridáme vnútro vanilkového struku, šľahačku, cukor a prevaríme. Odstavíme a vmiešame namočené plátky želatíny.

  2. 2

    Túto zmes nalejeme do pripravených silikónových formičiek a necháme 24 hodín v chladničke.

  3. 3

    Pred podávaním pripravíme z cukru karamel, pridáme červené víno a lesné ovocie. Prevaríme a prepasírujeme na hladkú omáčku. Ozdobíme čerstvými jahodami, mätou a čokoládou.

Diskusia k receptu

nika8
mam rebarboru a piect sa mi v tom teple nechce, takze asi vyskusam tvoj recept. Vyzera pekne a chutne :). 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia