Domáce vafle z kysnutého cesta

Domáce vafle z kysnutého cesta

Ak si cesto zamiesite večer, celú noc si pobudne v chladničke, a ráno si môžete dopriať voňavé, chrumkavé a zároveň mäkučké domáce vafle.

Ingrediencie

1 a 1/2 šálky teplého mlieka (1 šálka =250ml)

6 PL masla

2-3 PL javorového sirupu

3/4 ČL soli

1 ČL vanilkového extraktu

2 vajcia

2 šálky hladkej múky

1 a 1/2 ČL sušeného droždia

Postup

Všetky suroviny si spolu zmiešame a necháme pri izbovej teplote postáť 1 hodinu.

Ak vafle pripravujeme ráno, tak ich po hodine môžete hneď upiecť. Ak si ich chceme dopriať až na druhý deň, tak si cesto pripravíme večer a po hodine kysnutia ho premiestnime do chladničky, kde bude celú noc. Ráno potom cesto vyberieme z chladničky, necháme pri izbovej teplote postáť približne 15 minút a upečieme vafle. Táto dávka vystačí na cca 8-9 vaflí . Ja som ich podávala s jogurtom, mrazenými malinami a kúskami čokolády 🙂

Dobrú chuť!

dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje